Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Andreas Brantelid og Christian Ihle Hadland

lørdag, 25 marts 2023 kl.16:00 - 18:00

Kr.225


Foto: Ida Wang

 

De to skandinaviske musikere, begge med en stor international karriere, har et flerårigt intenst musikalsk samarbejde, både som koncertgivere og som kunstneriske ledere af den årlige Stavanger Chamber Music Festival, og de optræder desuden som klavertrio sammen med den østrigske violinist Benjamin Schmid.

Andreas Brantelid modtog sin første undervisning af sin far, Ingemar Brantelid, der er cellist i Det Kgl. Kapel, og han fik sin solodebut som 14 årig med Elgars cellokoncert med Det Kgl. Kapel. Han er i dag en af de mest efterspurgte skandinaviske musikere, der spiller med alle de store internationale orkestre og dirigenter og optræder som solist og kammermusiker i de mest prestigebetonede koncertsale som Wigmore Hall i London, Concertgebouw i Ansterdam, Carnegie Hall i New York, Mozarteum i Salzburg og ved festivaler som Verbier, Bergen, Stavanger og Wiener Festwochen, ligesom han er en hyppig og populær gæst ved Vendsyssel Festival og i talrige danske musikforeninger. Blandt hans mange CD indspilninger har især hans seneste indspilning af cellokoncerter af Haydn og C.P.E. Bach med Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen vakt stor opmærksomhed.

 

Foto: Nikolaj Lund

 

Norske Christian Ihle Hadland havde 15 år gammel sin professionelle debut som solist med Det Norske Radioorkester og fik sit internationale gennembrud i 2011 med et toårigt engagement som BBC New Generation Artist. Det betød talrige koncerter i UK med alle fem BBC symfoniorkestre, solo- og kammermusikoptrædener i BBC og en anmelderrost livetransmitteret afslutningskoncert med Beethovens 2. klaverkoncert ved BBC Proms. Siden da har Christian Ihle Hadland haft en travl solistkarriere med optrædener i mange europæiske lande. Han er en efterspurgt akkompagnatør og turnerede som sådan i Australien med den amerikanske mezzosopran, Susan Graham, og han akkompagnerede sopranen Renée Fleming ved Nobelprisceremonien i Oslo i 2006. Sammen med Andreas Brantelid udgav han i 2015 en CD på BIS med værker for cello og klaver af Edvard Grieg og Percy Grainger, som vandt prisen Gramophone Editor’s Choice.

 

Program:

Beethoven: Variationer over ”Ein Mádchen oder Weibchen”

Schubert: Arpeggione sonate

Kodaly: Sonate op. 4

Frank Bridge: Cellosonate

 

Sted:

Intimsalen

 

Detaljer

Dato:
lørdag, 25 marts 2023
Tidspunkt:
16:00 - 18:00
Pris:
Kr.225

Arrangør

Aalborg Kammermusikforening og Musikkens Hus

Sted

Musikkens Hus
Musikkens Plads 1
Aalborg, 9000
+ Google Maps
Hjemmeside:
www.musikkenshus.dk