Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Belcea

tirsdag, 25 september 2018 kl.19:30 - 21:30

Kr.200

Belcea Quartet
Photo: Marco Borggreve

 

Belcea Kvartetten blev grundlagt i 1994, mens medlemmerne stadig studerede i London. Her havde de medlemmerne af de legendariske strygekvartetter, Amadeus Kvartetten og Alban Berg Kvartetten som mentorer.

Kvartettens grundlæggere er violinisten Corinna Belca fra Rumænien og bratschisten Krzysztof Chorzelski fra Polen, mens violinisten Axel Schacher og cellisten Antoine Lederlin, begge fra Frankrig, er kommet til senere. De fire musikere formår at forene deres forskellige nationale musiktraditioner i et fælles musikalsk sprog, som giver kvartetten dens særlige tone og har været med til at åbne op for en hel verden af gensidig inspiration. Kvartetten har udviklet en fri, dynamisk spillestil, som er karakteriseret ved den yderste perfektion, kombineret med stort musikalsk overskud.

Belcea Kvartetten har turneret i verdens fineste koncertsale, bl.a. er de udnævnt til Artist-in-Residence i den nye Pierre Boulez sal i Berlin. De har en imponerende diskografi og har et fast samarbejde med EMI Classics, hvor de blandt andet har indspillet alle strygekvartetter af Britten og Bartók samt kvartetter af bl.a. Schubert, Brahms, Mozart, Debussy, Ravel og Dutilleux. Deres live-indspilning af alle Beethovens strygekvartetter i Wiens Konzerthaus indbragte en Echo Classic Award, en udmærkelse, som også blev deres komplette indspilning af Brahms’ strygekvartetter og klaverkvintet til del. Sidstnævnte blev desuden belønnet med Diapason d’Or for 2016.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Musikkens Hus og indgår i vores fælles serie med fire af det internationale musiklivs absolut førende strygekvartetter, som også omfatter koncerter med Borodin Kvartetten, Jerusalem Kvartetten, begge i forrige sæson, og Artemis Kvartetten den 26. februar 2019.

 

Program:

Joseph Haydn: Strygekvartet i G dur, opus 33 nr. 5

Leos Janácek: Strygekvartet nr. 2: ”Intime breve”.

Ludwig van Beethoven: Strygekvartet i B dur, opus 130 (med ”Grosse Fuge”)

 

Sted: Musikkens Hus, Intimsalen.

 

 

 

Detaljer

Dato:
tirsdag, 25 september 2018
Tidspunkt:
19:30 - 21:30
Pris:
Kr.200

Arrangør

Aalborg Kammermusikforening
Telefon:
29 25 09 11
E-mail:
bjarnejuelnielsen@gmail.com
Hjemmeside:
http://www.kammermusik-aalborg.dk

Sted

Musikkens hus
Musikkens Plads 1
Aalborg, 9000 Danmark
+ Google Map
Telefon:
60203000
Hjemmeside:
http://www.musikkenshus.dk