Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Borodin Kvartetten

tirsdag, 31 oktober 2017 kl.19:30 - 21:30

Kr.200

Borodin-Quartet_c_Keith_Saunders_portrait-1024x682

 

Borodin Kvartetten har en ubrudt historie, der går helt tilbage til 1945, hvor den blev dannet af fire studerende på Moskvas Musikkonservatorium, og den er således verdens længst eksisterende strygekvartet. Gennem hele perioden har den haft positionen som en af verdens absolut bedste strygekvartetter. Den musikalske kontinuitet gennem kvartettens lange historie trods successive ændringer i dens sammensætning hænger sammen med dens medlemmers fælles uddannelsesbaggrund fra Moskvas Musikkonservatorium. Kvartettens nuværende medlemmer er Ruben Aharonian (1. violin), Sergei Lomovsky (2. violin), Igor Naidin (bratsch) og Vladimir Balshin (cello).
De har optrådt over hele verden med et usædvanlig vidtspændende repertoire, og de har især vundet anerkendelse for deres opførelser og indspilninger af kvartetter fra den store russiske tradition: Borodin, Tchaikovsky, Glinka, Prokoviev, Stravinsky m.fl. De havde et tæt personligt venskab og samarbejde med Shostakovich, som overværede deres indstudering af samtlige hans strygekvartetter, hvilket har givet deres fortolkning af dem en helt særlig autenticitet.
De mange indspilninger, kvartetten har produceret gennem dens lange historie, afspejler dens vidtspændende repertoire og omfatter bl.a. en komplet Beethoven-cyklus for Chandos og en igangværende indspilning af samtlige Shostakovichs 15 strygekvartetter for Decca.
Borodinkvartettens optræden i Aalborg er det første i en række af fire besøg af nogle af verdens førende strygekvartetter, som vi arrangerer i samarbejde med Musikkens Hus. Serien omfatter desuden Jerusalem Strygekvartet i foråret 2018 og Belcea kvartetten og Artemis kvartetten i næste sæson.

Program:

Pjotr Iljitj Tchaikovsky: Kvartet nr. 1 i D dur, opus 11
Dmitri Shostakovich: Kvartet nr. 6 i G dur, opus 101
Dmitri Shostakovich: Kvartet nr. 13 i b mol, opus 138

Sted:
Musikkens Hus. Intimsalen.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Musikkens Hus.

 

Fotograf: Keith Saunders

Detaljer

Dato:
tirsdag, 31 oktober 2017
Tidspunkt:
19:30 - 21:30
Pris:
Kr.200

Arrangør

Aalborg Kammermusikforening og Musikkens Hus

Sted

Musikkens hus
Musikkens Plads 1
Aalborg, 9000 Danmark
+ Google Map
Telefon:
60203000
Hjemmeside:
http://www.musikkenshus.dk