Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

The Nightingale String Quartet

lørdag, 24 februar kl.16:00

Kr.220

Den danske strygekvartet, Nightingale String Quartet, blev dannet i 2007 af fire studerende ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og de har, siden de i 2010 vandt DR P2’s Talentpris som den første af en lang række priser, slået deres navn fast som et af de mest efterspurgte danske ensembler både her i landet og internationalt. De har turneret i bl.a. Sverige, Tyskland, England, Holland, Brasilien, USA, Kina og Rusland, og de havde deres Wigmore Hall debut i 2014.

De har spillet en afgørende rolle i den Rued Langgaard renæssance, som stadig pågår, med deres indspilning af alle Langgaards værker for strygekvartet, som vakte international opmærksomhed og blandt andet blev udmærket som ”Editors Choice” i verdens to førende tidsskrifter for klassisk musik, Gramophone og BBC Music Magazine.

Aftenens koncert er et samarbejde mellem kvartetten og komponisten Thomas Agerfeldt Olesen, hvis strygekvartetter flere gange tidligere har stået på programmet hos Aalborg Kammermusikforening. Thomas Agerfeldt Olesen har sammen med kvartetten udvalgt de værker, der omgiver og belyser hans syvende strygekvartet, ”The Extinguishable”.

 

Program:

Rued Langgaard: Variationer over Mig hjertelig nu længes.

Thomas Agerfeldt Olesen: Strygekvartet nr. 7 – The Extinguishable.

Felix Mendelssohn Bartholdy: Strygekvartet nr. 6 i f mol, opus 80

 

Medvirkende:

Gunvor Sihm og Josefine Dalsgaard, violin

Marie Louise Broholt Jensen, bratsch

Louisa Schwab, cello

 

Detaljer

Dato:
lørdag, 24 februar
Tidspunkt:
16:00
Pris:
Kr.220

Arrangør

Aalborg Kammermusikforening og Musikkens Hus

Sted

Musikkens Hus
Musikkens Plads 1
Aalborg, 9000
+ Google Maps
Hjemmeside:
www.musikkenshus.dk