Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vikingur Ólafsson

tirsdag, 19 september 2023 kl.19:30 - 21:30

Kr.220

Den islandske pianist, Vikingur Ólafsson, hører til den absolutte elite af klassiske pianister med en verdensomspændende karriere med samarbejde med alle de førende orkestre og dirigenter og fast kontrakt med Deutsche Grammophon. Han har modtaget talrige priser og har været tilknyttet flere af de store koncerthuse i Europa som artist in residence, bl.a. Konzerthaus Berlin og Londons South Bank Center.

Han er blevet kaldt ”den islandske Glenn Gould”, og som denne legendariske pianist har han sin helt personlige stil og en original tilgang til musikken, præget af dyb indlevelse. Han er genkendelig på sit distinkte anslag og sin klare frasering, der får den musikalske tekstur til at fremstå med enestående klarhed.

Han arbejder sammen med nogle af vor tids største komponister som John Adams og Philip Glass, og han har viet et helt album til sidstnævnte.

Han er desuden en strålende kommunikator og formidler af klassisk musik, både på scenen og udenfor i bl.a. radio og TV. Hans programlægning af soloricitals og albums er dybt personlig og præget af en bestræbelse på at bringe de enkelte numre i dialog med hinanden og med samtiden.

 

Program:

Johann Sebastian Bach: Goldbergvariationer, BWV 988

Detaljer

Dato:
tirsdag, 19 september 2023
Tidspunkt:
19:30 - 21:30
Pris:
Kr.220

Arrangør

Aalborg Kammermusikforening og Musikkens Hus

Sted

Musikkens Hus
Musikkens Plads 1
Aalborg, 9000
+ Google Maps
Hjemmeside:
www.musikkenshus.dk